Saturday, September 12, 2009

Flan de dovlecel

Photobucket

L-am mancat in Franta, acum 2 saptamani la niste prieteni. Buuun tare a fost. Eu de la o vreme ma omor dupa dovlecei (note to self: sa cer odata reteta aia de mancarica de dovlecei de la bunica!)
Neaparat trebuie savurat cu o felie de bagheta. Dar nu painea noastra alba a romanului, ci bagheta frantuzeasca. E mai delicata si se potriveste de minune la flan-ul meu :)

Am folosit:

150g smantana
3 oua
1 dovlecel
150dl lapte
1 catel usturoi (optional)
nucsoara (optional)
sare

Photobucket

Dovlecelul se spala si se da prin razatoarea mare (eu l-am bucatalit la robot). Se caleste intr-o tigaie pe foc cu putin ulei pana lasa apa, 5-10 min.

Photobucket

Ouale se bat, se adauga smantana si laptele, usturoiul, nucsoara si se sareaza. In lista de ingrediente am pus usturoiul si nucsoara ca si optionale. Reteta originala le include, insa eu nu am avut asa ca am inlocuit usturoiul cu pudra la borcanel iar nucsoara am sarit-o de tot.

Photobucket

Se adauga dovlecelul.

Photobucket

Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna tot amestecul in ea.

Photobucket

Se da la cuptor, 180 grade celsius pentru 45 de minute.

Photobucket

Usor, gustos, delicat, frantuzesc!

Photobucket

9 Comments:

Oana said...

Si mie imi place mult dovlecelul, si eu fac ceva de genul asta dar cu mai multe ingrediente...

Anonymous said...

Mmmm, ce bine miroase dar si gusta(cum zice Silvia mai nou ;) )...am notat, am sa fac si eu. Eu am o reteta de dovlecei dar din aceia romanesti, e o mancare ungureasca(mama e unguroaica si de la ea o stiu) si abia am asteptat vara asta sa merg in o sa mananc...Nu stiu insa daca iese cu dovleceii astia.

Poppy said...

@Oana am cautat reteta pe blogul tau dar nu am gasit-o :( Daca o pot imbunatati pe a mea, vreau mai multe ingrediente!

@Salmi Ar trebui sa iasa cu dovleceii de aici, eu personal nu am vazut vreo diferenta... och jag håller med Silvia, det smakar jätte gott! :)

Elena said...

Ce fericita sunt!

Am primit premiu de la tine! Primul meu premiu (in afara de mentiunea pe care am primit-o in clasa a VIII a :) )!

Mii de multumiri, Poppy!

Ma grabesc sa ma laud pe bloggul meu!

Kram,
Elena

Poppy said...

Cu mare placere Elena! :)

Anonymous said...

Am si eu o intrebare intrebatoare :)) 150 dl sunt defapt 150 de grame? sunt incepatoare intr-ale gatitului si cantitatea asta ma sperie rau. :))

Poppy said...

@Anonymous

Hehe da, sunt 150dl=150gr cand e vorba despre lichide. Putem spune 1litru de lapte si e acelasi lucru cu 1 kg de lapte :) Suna aiurea insa.. :)

Anonymous said...

Buna, cred ca te referi la 150 ml = 150 g, adica 1.5 dl. Altfel 150 dl ar veni 15 litri lapte.

Poppy said...

Hehe da Anonim asa este! Mea culpa :)